Onze lokale bakker

De leerlingen van het vierde leerjaar gingen op bezoek bij een echte warme bakker! Tijdens de lessen WO leerden we alvast over de ingrediënten en de verschillende soorten brood. Na dit leuke bezoek weten we nu hoe de bakkers te werk gaan en welke materialen ze hiervoor nodig hebben. Wij kregen er alvast allemaal honger van!

Fluisterlezen, techniek, rekenen,… in het 2de.

Wat doen wij een heel schooljaar in het tweede leerjaar? Natuurlijk, onze maaltafels oefenen!  Spel, tangrams maken, techniek: drijven en zinken, de klok (uur en half uur) enz.

Verteltafel 2de leerjaar
 
Een ijsbeer drijft weg en komt in de tropen terecht. Van koud naar warm.
Het verhaal leerden we navertellen adhv een verteltafel. We knutselden zelf nog enkele personages en attributen bij. Nadien schilderen we een tekening met behulp van de kleurencirkel.
Sportsnack bij de kleuters
 
Sportsnack = spelend bewegen in groep. Elke week maken we er een leuke les van. In thema, met verschillende materialen, beweegspelletjes,… Sporten is gezond !
Muvo in het 6de
 
Onze zesdeklassers zijn ook muzisch bezig. 😃 Ze stellen de verschillende muziekgenres voor in groepjes en laten ons mee genieten van enkele liedjes. 🎶 
Samenwerken aan een beeldende activiteit met papier, eerst even experimenteren en uiteindelijk ook beschouwen.
En onze tablets mogen niet ontbreken in de verschillende lessen ! 💻

Netbal

10 jongens en meisjes van het zesde leerjaar hebben 6 wedstrijdjes netbal gespeeld op hun vrije woensdagnamiddag. 
Proficiat aan deze sportievelingen !

Letterfeest in het eerste leerjaar.

Op 1 februari was er een serieus letterfeest in de klas van Juf Carine en juf Katrien.  De kinderen hadden al de lettertjes geleerd, dus reden om te vieren.  Enkel sfeerfoto’s hieronder.

Licht en donker bij de jongste kleuters

De jongste kleuters werkten de afgelopen week rond het thema licht en donker. 

Samen experimenteerden we met verschillende soorten lampjes. Sommige lampjes konden zelfs van kleur veranderen! Wauw!

Er was ook een nieuwe lichtbak in onze klas, hier mochten we leuke figuren op maken. 

Woensdag was een héél speciale dag, want wij mochten in onze pyjama naar school komen, ook onze knuffel mocht mee! De juf maakte het heel donker in onze klas en wij mochten schijnen met onze lampjes. Supergezellig was dit! Daarna werden onze knuffels op de parachute gegooid, hier konden we erg hard om lachen! 

Benieuwd naar hoe dit er allemaal uitzag? Kijk maar snel mee… 

Een nieuw jaar, een nieuwe website!

Afbeeldingsresultaat voor Nieuwjaar

Nieuwbouw kleuterschool

De bouw van de nieuwe kleuterschool op het perceel langs de lagere school in de Jan-Bolstraat krijgt steeds meer vorm.  Intussen is het gebouw reeds winddicht.  We kijken uit naar het verdere verloop.

Schoendozen voor Afrika

Op het einde van vorig schooljaar heeft iedere leerling van onze school een schoendoos gevuld met toffe spulletjes voor een leeftijdsgenootje in Afrika.

Na een lange boottrip zijn ze eindelijk aangekomen in Senegal.  Christel, onze hulp op school, zorgde ervoor dat ze toekwamen op de juiste bestemming.  Fijn dat we de kinderen ginds een leuke verrassing konden geven.

Natuurpunt

Werkvoormiddag met Natuurpunt. Ondanks de koude hebben wij vandaag de natuur een handje geholpen door maaisel op te ruimen. Hier konden we ons zeker aan verwarmen! 

Grootouderfeest

Eind november konden al onze grootouders meegenieten op ons grootouderfeest, met z’n allen trokken ze de onderwaterwereld in.