De leerlingen van het 5de leerjaar trokken de natuur in met Natuurpunt. We staken de handen uit de mouwen in de Laakdalvallei om natuurbeheerwerk uit te voeren. Door het opruimen van maaisel zorgen we er mee voor dat beschermde plantensoorten terug kunnen groeien.
We genoten van de gezonde buitenlucht, de fysieke inspanning en de lekkere, warme chocomelk. Het was meer dan een geslaagde voormiddag!

Onze lokale bakker

De leerlingen van het vierde leerjaar gingen op bezoek bij een echte warme bakker! Tijdens de lessen WO leerden we alvast over de ingrediënten en de verschillende soorten brood. Na dit leuke bezoek weten we nu hoe de bakkers te werk gaan en welke materialen ze hiervoor nodig hebben. Wij kregen er alvast allemaal honger van!

Fluisterlezen, techniek, rekenen,… in het 2de.

Wat doen wij een heel schooljaar in het tweede leerjaar? Natuurlijk, onze maaltafels oefenen!  Spel, tangrams maken, techniek: drijven en zinken, de klok (uur en half uur) enz.

Verteltafel 2de leerjaar
 
Een ijsbeer drijft weg en komt in de tropen terecht. Van koud naar warm.
Het verhaal leerden we navertellen adhv een verteltafel. We knutselden zelf nog enkele personages en attributen bij. Nadien schilderen we een tekening met behulp van de kleurencirkel.
Sportsnack bij de kleuters
 
Sportsnack = spelend bewegen in groep. Elke week maken we er een leuke les van. In thema, met verschillende materialen, beweegspelletjes,… Sporten is gezond !
Muvo in het 6de
 
Onze zesdeklassers zijn ook muzisch bezig. 😃 Ze stellen de verschillende muziekgenres voor in groepjes en laten ons mee genieten van enkele liedjes. 🎶 
Samenwerken aan een beeldende activiteit met papier, eerst even experimenteren en uiteindelijk ook beschouwen.
En onze tablets mogen niet ontbreken in de verschillende lessen ! 💻

Netbal

10 jongens en meisjes van het zesde leerjaar hebben 6 wedstrijdjes netbal gespeeld op hun vrije woensdagnamiddag. 
Proficiat aan deze sportievelingen !

Letterfeest in het eerste leerjaar.

Op 1 februari was er een serieus letterfeest in de klas van Juf Carine en juf Katrien.  De kinderen hadden al de lettertjes geleerd, dus reden om te vieren.  Enkel sfeerfoto’s hieronder.

Licht en donker bij de jongste kleuters

De jongste kleuters werkten de afgelopen week rond het thema licht en donker. 

Samen experimenteerden we met verschillende soorten lampjes. Sommige lampjes konden zelfs van kleur veranderen! Wauw!

Er was ook een nieuwe lichtbak in onze klas, hier mochten we leuke figuren op maken. 

Woensdag was een héél speciale dag, want wij mochten in onze pyjama naar school komen, ook onze knuffel mocht mee! De juf maakte het heel donker in onze klas en wij mochten schijnen met onze lampjes. Supergezellig was dit! Daarna werden onze knuffels op de parachute gegooid, hier konden we erg hard om lachen! 

Benieuwd naar hoe dit er allemaal uitzag? Kijk maar snel mee…