Opening nieuwe kleuterschool Werchter

Vandaag, op de eerste schooldag, werden de nieuwe gebouwen van kleuterschool ‘De Kameleon’ in Werchter feestelijke geopend. Gemeente Rotselaar investeerde meer dan 2,6 miljoen euro in het nieuwbouwproject.

Burgemeester Jelle Wouters en schepen van Onderwijs Dirk Jacobs openden vandaag samen met directeur Siegrid Vrijsen en het leerkrachtenteam de nieuwe kleuterschool van ‘De Kameleon’. Vele kinderen en ouders hebben dit feestelijke moment van op de eerste rij mee beleefd, met een ontbijt en een rondleiding.

Kwalitatief onderwijs prioriteit

De nieuwbouw is gerealiseerd in de Jan-Bolstraat naast de huidige lagere school.  Er is bovendien een centrale link die de twee speelplaatsen met elkaar verbindt. “De ouders, leerkrachten en kinderen zijn bijzonder blij met de nieuwbouw. Want sterk onderwijs hoort thuis in een modern schoolgebouw. En dat is nu in Werchter zeker en vast het geval” zegt directeur Siegrid Vrijsen.

“Voor het gemeentebestuur is kwalitatief gemeentelijk onderwijs een prioriteit”, vult schepen van Onderwijs Dirk Jacobs aan. “We zijn ervan overtuigd dat goed onderwijs ook het beste kan plaatsvinden in goed uitgeruste schoolgebouwen. Daarom investeert de gemeente jaarlijks heel wat middelen in de gemeentelijke scholen.”

De gemeente investeert meer dan 2,6 miljoen euro in dit nieuwbouwproject voor de kinderen van Werchter. De gemeente financiert dit project voor. Het gemeentebestuur heeft hiervoor een subsidiedossier ingediend bij de Vlaamse overheid.

Moderne infrastructuur voor 150 kinderen

De nieuwe kleuterschool biedt plaats aan 150 kinderen. Het complex is meer dan 1.000 m² groot en bestaat uit zes ruime klaslokalen (met eigen berging en sanitair) en een slaapklas die via een schuifbare wand van elkaar gescheiden worden. Centraal is er een eetzaal met keuken en een grote speelruimte. Drie klaslokalen hebben een verhoogd podium en elke klas heeft zelfs toegang tot een eigen tuin.

Daarnaast is er ook een zorgruimte, ruime fietsenstalling en een overdekte buitenspeelruimte voorzien. Centraal ligt er een aangename werkruimte voor de leerkrachten als kers op de taart: voor alle leerkrachten (lagere en kleuterschool) een eigen gebouw om te pauzeren, werken, luisteren, leren, … De locatie biedt ook plaats aan de buitenschoolse kinderopvang, die hier wordt gehuisvest.

“De werken zijn goed en snel verlopen”, weet burgemeester Jelle Wouters. “Vorig jaar op 1 september was er de eerste spadesteek. Er is hard doorgewerkt zodat de verhuis in de zomervakantie kon gebeuren en de nieuwe school vandaag al kan openen.”

Foto: het college van burgemeester en schepenen, de algemeen directeur en directeur van GBS ‘De kameleon’.