Veilige inrichting schoolomgeving Werchter

Bij aanvang van het nieuwe schooljaar neemt gemeente Rotselaar, in samenwerking met de schooldirectie en ouderraad van GBS ‘De Kameleon’ in Werchter, een aantal initiatieven om de verkeersveiligheid in de schoolomgeving te verhogen. Het gaat om een extra investering van 35.000 euro.

Vanaf dit schooljaar wordt de nieuwe kleuterschool in van ‘De Kameleon’ in gebruik genomen, zodat zowel de kleuters als de lagereschoolkinderen zich langs de Jan Bolsstraat naar hun klas begeven. In deze straat wordt het bestaande voetpad grondig hersteld en aan één zijde doorgetrokken tot voor de nieuwe school en de begraafplaats.

In de Sint-Jansstraat wordt de parking op het pleintje heringericht zodat er geen conflict is tussen autoverkeer en schoolgaande kinderen. Verder wordt de schoolomgeving benadrukt door verschillende extra accentueringen. ‘Octopuspaaltjes’ duiden de afscheiding tussen rijweg en voetpad aan en het nieuwe zebrapad geeft aan waar je best de straat oversteekt. Dit komt de verkeersveiligheid in deze schoolomgeving rechtstreeks ten goede.

Jan Bolsstraat wordt schoolstraat

De Jan Bolsstraat wordt op schooldagen – bij het begin en einde van de schooldag – een schoolstraat. Een schoolstraat is een straat waar gemotoriseerd verkeer tijdens bepaalde uren niet toegelaten is. De weg is tijdens deze momenten voorbehouden voor voetgangers en fietsers. 

“Wanneer de Jan Bolsstraat een schoolstraat is, wordt deze afgesloten door een slagboom, die bediend wordt door de school. Het gaat om een ‘octopuspaal’ waarin een uittrekbare slagboom zit. Zo geven we meer ruimte aan de kinderen en de zwakke weggebruikers. Het gaat om een proefopstelling tot eind 2019 die tussentijds geëvalueerd wordt”, aldus schepen van Mobiliteit Carine Goris.

Op de foto: schepen van Mobiliteit Carine Goris, directeur van GBS ‘De Kameleon’ Siegrid Vrijsen en voorzitter van de ouderraad Annick Deblauwe.