Gezonde school

We leren thuis en op school een heleboel dingen. Zo leren we ook wat goed is voor ons: veel bewegen, water drinken, gezond eten, een gezonde lucht…
Daarom zetten wij ons als school in om een gezonde omgeving te zijn voor de leerlingen.

Voeding

Wij willen kinderen stimuleren om water te drinken en om voldoende fruit en groenten te eten.
Daarom is het tijdens de schooluren niet toegestaan om frisdranken, fruitsappen of gekleurde melkdranken te drinken. We bieden gratis water aan in onze eetzaal en op onze speelplaats staat een drankfonteintje.

Tijdens pauzemomenten worden enkel gezonde tussendoortjes toegestaan.  Op dinsdag en donderdag(vanaf oktober) is er tijdens de speeltijd fruit of groenten voorzien door de school.  Hierdoor krijgen alle leerlingen de kans om verschillende soorten fruit of groenten te proeven op school.

Onder gezonde tussendoortjes verstaan we tussendoortjes zonder toegevoegde suikers: groenten, fruit, nootjes, gedroogd fruit, gekookt eitje, boterham met hartig beleg, kaasje, yoghurt, groentemuffin, havermoutvlokken,…

Onderaan deze pagina kan je onze seizoenskalender vinden.

 

Luchtkwaliteit

Wie veel denkt en werkt, heeft zuurstof nodig.  Daarom is de luchtkwaliteit in de klaslokalen belangrijk.  We werken met het project ‘Lekker Fris’. De klemtoon ligt op voldoende ventileren en verluchten.  De school beschikt in ieder lokaal over een zuurstofmeter om dit ook effectief te controleren.
In elke klas krijgt ook elke week iemand anders de taak om er voor te zorgen dat er voldoende verlucht en geventileerd wordt, de luchtbaas.

 

Beweging

Kinderen bewegen te weinig, daarom proberen we zo veel mogelijk bewegingsmomenten in te bouwen.

Dit doen we door de leerstof op een actieve manier aan te bieden en lessen voldoende af te wisselen met bewegingstussendoortjes  van o.a. Dip Dobbel Doe.

Kinderen hebben er baat bij om actief te bewegen in de frisse lucht, daarom zal je onze kinderen zeer regelmatig tussen de lessen door een toertje zien lopen op de speelplaats.

In de mate van het mogelijke proberen we ons actief te verplaatsen.  Met de fiets of te voet naar de bibliotheek, het zwembad, het theater, op uitstap,…

In de gangen van de lagere school hangen er staantafels aan de muren.  Het geeft kinderen meer rust en een betere doorbloeding wanneer ze kunnen gaan staan om te werken in en buiten de klas.

We proberen samen voor een gezonde afwisseling te zorgen van zitten, staan en bewegen.

Seizoenskalender fruit 2020-2021