Musical

Iedere 2-jaar gaan we de uitdaging aan om een totaalspektakel op poten te zetten, onze musical.

Klasoverschrijdend gaan we tijdens onze muvo lessen hiermee aan de slag, hiervoor is een geïntegreerde aanpak noodzakelijk waarin al de muzische domeinen aan bod komen.

Het is prachtig om te zien hoe de diverse talenten van de kinderen naar boven komen.

We gaan namelijk zingen, timmeren, ontwerpen, dansen, rappen, acteren, brainstormen, filmen, componeren, schilderen,…

Alle leerlingen worden tijdens dit proces betrokken en de sociale vaardigheden worden in al hun aspecten grondig afgetoetst.

Tot slot toveren we cultuurhuis “Jack-op” om tot een ware theaterzaal.

 

Persbericht:

Scholieren De Kameleon schitteren in musical ‘Torenhoog’

 

De leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar van de Gemeentelijke Basisschool De Kameleon uit Werchter (Rotselaar) brachten onlangs voor de eerste maal een eigen musical. Alle 44 scholieren hadden een rol in ‘Torenhoog’, het totaalspektakel waarvoor gedurende een half jaar tijdens de ‘MuVo’-lessen werd gerepeteerd. De leerlingen zelf stonden in voor de muziek, danschoreografie, het maken van de geprojecteerde vlogfilmpjes en de (gedeeltelijke) bouw van het decor.

Naast een geslaagde voorstelling voor de schoolgenoten waren er ook twee uitverkochte opvoeringen voor de ouders. De Kameleon wil het musicalproject voortaan elke twee jaar brengen, zodat alle laatstegraadsleerlingen eens op de planken kunnen staan.