Leerlingenraad

open-teacher
dossiers om voor te bereiden op de leerlingenraad

Samen Bouwen aan de Toekomst: Onze Leerlingenraad

Wij koesteren de waarden van democratie en participatie en we geloven dat het nooit te vroeg is om deze belangrijke beginselen aan te leren. Daarom hebben we met trots onze Leerlingenraad in het leven geroepen.

De Leerlingenraad is een platform waarop onze jonge denkers en leiders hun stem kunnen laten horen en hun ideeën in de praktijk kunnen brengen. Door onze jaarlijkse verkiezingen moedigen we onze leerlingen aan om deel te nemen aan dit democratische proces. Zo nemen ze verantwoordelijkheid om positieve veranderingen in onze school te maken.

Onze Leerlingenraad is niet alleen een kans voor leerlingen om te leren over democratie, maar ook een gelegenheid voor hen om te ontdekken hoe ze als individuen kunnen bijdragen aan een betere schoolomgeving. Ze kunnen onderwerpen aandragen, beslissingen nemen en evenementen organiseren, wat hen waardevolle leiderschapsvaardigheden bijbrengt.

We geloven sterk in de kracht van onze leerlingen en in hun vermogen om te inspireren en te veranderen. De Leerlingenraad is de perfecte plek om deze overtuigingen in de praktijk te brengen en te laten zien dat we onze jonge generatie serieus nemen.

Dus, laten we samen bouwen aan de toekomst en onze democratische waarden hoog in het vaandel dragen, beginnend met onze eigen school. 

meisjes in overleg

Elke klas heeft een burgemeester en een schepen. Wij mogen onze ideeën aan hen doorgeven en dan bespreken zij dat op de leerlingenraad.

Vijfde leerjaar

Nog vragen?

Contacteer ons team gerust en we maken snel tijd om je te helpen.

Nieuws uit de school