Meerdaagse uitstappen

Klas
uitstap
3de kleuterklas
1 overnachting op school
1ste graad
Boerderijklassen (2 overnachtingen)
2de graad
Bosklassen (2 overnachtingen)
3de graad
Ruimteklassen (2 overnachtingen)

Als school werken wij aan de totale ontwikkeling van het kind.

Daarom organiseren we per graad meerdaagse uitstappen verspreid over de kleuter- en lagere school.

Via deze uitstappen willen we de leerstof koppelen aan de realiteit en de leerlingen onderdompelen in het ervaringsgericht onderwijs.  De verandering van leeromgeving zorgt voor een hele nieuwe inbreng. De focus ligt op het leren met handen/hoofd en hart en dit op alle leerdomeinen.

Bovendien leren leerlingen loskomen van de thuissituatie, waardoor ze hun zelfstandigheid gaan trainen. De leerkracht krijgt de kans om de leerlingen buiten de schoolomgeving te leren kennen en een totaalbeeld van het kind te vormen.

Elke meerdaagse uitstap wordt geïntegreerd in het aanbod en sluit aan bij de lessen die in de klas gegeven werden.

Wat onze leerlingen zeggen

uitstap in de kameleontuin
kindjes in een tent

Om de twee jaar ga je op vakantie met je klas. Ik ben al op boerderijklassen en bosklassen geweest. Dat was supertof! Ik kijk al uit naar de ruimteklassen.

Vierde leerjaar

Mijn leukste herinnering was het Euro Space Center. Het was een heel leuke en interessante uitstap, ik heb er veel uit geleerd. Het is speciaal omdat je daar niet altijd komt.

Zesde leerjaar

Toen ik naar de kleuterschool ging, was ik alleen, maar ik maakte al snel vriendinnetjes. We speelden heel fijn. Toen ik in het derde kleuterklasje zat, was heel de kleuterschool vernieuwd. Superleuk!

Vierde leerjaar

Nieuws