Nieuwe tuin voor school De Kameleon

De gemeentelijke basisschool Werchter De Kameleon opent feestelijk haar nieuwe Kameleontuin op zaterdag 26 mei tijdens het schoolfeest. Een vergeten hoekje van de school wordt omgetoverd tot een rustige speel- en recreatieplek. De nieuwe tuin wordt aangekleed met gerecupereerde materialen uit de natuur. 

De gemeentelijke basisschool Werchter De Kameleon opent feestelijk haar nieuwe Kameleontuin

Met gerecupereerde materialen uit de natuur wordt een vergeten hoekje van de school omgetoverd tot een rustige speel- en recreatieplek.

Aan de achterkant van het schoolgebouw werd recent een stuk niet gebruikte tuin heringericht onder impuls van de directie en ouderraad. De gemeente steunde dit project en schakelde hiervoor de INL-ploeg in, o.l.v. regiomanager Raf Goossens. De Intergemeentelijke Natuur- en Landschapsploeg is een samenwerkingsverband tussen de deelnemende gemeenten, de provincie en IGO

Leerlingen kunnen er stappen op het olifantenpad in het aangeplante veldesdoornbosje, spelen op de kegelbaan, rustig vertoeven of knuffelen met de nieuwe bewoners,… Er zijn namelijk drie knuffelkippen die de leerlingen mogen vertroetelen en verzorgen. Ook zorgde de gemeente voor de aanleg van een natuurlijke zitkring met hazelaar, een kruidenbak uit vlechtwerk en een klimrek uit acacia. Houtkunstenaar Bart Luykx zorgde voor een knikkerparcours in een olmenstam en de uitgesneden naamborden

“Een aantal van onze kinderen hebben het liever iets rustiger tijdens de speeltijden; zij zullen in deze groene zone maximaal kunnen ontspannen”, aldus Siegrid Vrijsen, directrice van de school. “Dit leert de leerlingen om een positieve houding te ontwikkelen tegenover het milieu en ze krijgen een sterker gevoel voor verantwoordelijkheid. Kortom deze oase van rust en natuur zal bijdragen tot een beter schoolklimaat.”, aldus nog Siegrid

“Verrassend hoe met creatieve ideeën en weinig centen op zo’n korte termijn dergelijk mooi plekje is uitgewerkt. Ook voor de leerlingen zelf vind ik het heel inspirerend om te ontdekken dat je met wat hout en schors een heuse speelplek kan toveren”, zegt schepen van leefmilieu Carine Goris.

De Kameleon is een MOS school; zo kan ze elk jaar onder meer een gesubsidieerd bedrag vanuit het gemeentebestuur besteden aan milieu op school in de brede zin van het woord.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *